Samenvatting van het artikel: Kwesties in het vormgeven van inductie van startende leraren: aanzet tot een professionele dialoog
Samenvatting van het artikel: Kwesties in het vormgeven van inductie van startende leraren: aanzet tot een professionele dialoog.
5 essentiële tips voor effectief klassenmanagement
5 tips om klassenmanagement op orde te hebben
5 redenen om met plezier voor de klas te staan
Miriam heeft de afgelopen 30 jaar lesgegeven in Westchester County, New York, en kijkt er naar uit om in juni met pensioen te gaan. Ze heeft lesgegeven op de kleuterschool, in de eerste klas, in de vierde klas en op de middelbare school in de vijfde en zesde klas. Ze geeft het vak geschiedenis. Ze was ook 6 jaar lang voorzitter van haar lerarenvakbond en was gedurende haar hele carrière een actief vakbondslid.
Als wereldreiziger houdt ze ervan om andere culturen te leren kennen en plekken te ontdekken. Naast lesgeven en freelance schrijven is ze fitnessinstructeur en moeder van twee fantastische dochters, Julia (27) en Amanda (25), en de liefste hond ter wereld, Sage.
Differentiëren in het klaslokaal
Joost Jong schrijft een gastblog over zijn tijd als startende leraar.
10 leuke en leerzame onderwijsfilms
Wist je dat je van films ook heel veel kan leren? En nu het wat kouder is en de voorjaarsvakantie er aankomt, is niks zo lekker dan onder een dekentje op de bank film kijken. Daarom hebben wij 10 films geselecteerd die iets met onderwijs, of docentschap te maken hebben, die niet alleen maar leuk of interessant zijn om te kijken, maar waar je ook veel van kan leren in jouw rol als docent.
5 gouden tips voor een startende leraar
Je staat ineens voor een klas van 25 tot 30 leerlingen of studenten en van jou wordt verwacht dat je ervoor zorgt dat ze iets leren.
Je hebt te maken met een grote diversiteit, wisselende motivatie, de lesinhoud…. en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Hoe houd je jezelf staande? Hoe zorg je dat je niet overrompeld wordt door alles wat bij het docentschap komt kijken? Met de volgende tips hopen we je wat op gang te brengen.
5 tips voor het omgaan met uitdagend gedrag
“Wat een vervelende leerling!”
“Die student zorgt echt voor onrust.”
“Die meid is niet gemotiveerd en heeft steeds een grote mond.”
Je kent deze uitspraken waarschijnlijk wel van collega’s, of jezelf. Helaas is niet elke leerling of student altijd lief, gemotiveerd en verantwoordelijk en heb je als docent te maken met uitdagend gedrag. Hoe ga je hiermee om en wat kan jij als docent doen?